Limun je vrijedno za zdravlje

Limun je stvarna “lek” od radije običaj. Limun drvo, raste oko Sredozemlja, iz Italije u Španiju, iz Portugala u Izrael. Fantastična potražnja za to voće iz drugih zemalja, je zapravo stavio u zahtev sistem očuvanja, malo preporučiti za wellness muške. U “diphenyl” nažalost, samo je jedan od hemijske supstance napravio koristiti za zaštitu od limuna i također limun u cjelini. Stvarno presudno je stalno kupiti svežeg limuna kao i nije loš miris da njuše, posebno kad želiš da iskoristimo peel da se, na primjer tretira, ili jednostavno “ptičica” kao probavni, baš efikasno.

Limun je vrijedno za zdravljeStavi strast, samo žute, u malo vrućom vodom, dozvolite da ključa za par sekundi, i onda pritisnuti sa kašiku u mesine i konzumira alkohol žute tečnost je veoma toplo, za konzumiranje kože. Već dugo vremena, lemon je zapravo bio koristan za mornare, za borbu protiv “skorbut”, bolest na brodovima bio je uobičajeno za nedostatak svježe hrane i kao rezultat toga nedostaje u vitamine i takođe posebno vitamina C.

Najviše bogato mineralnim u lemon je kalijum, dok, je među vitamine siguran vitamin C postoji u većim količinama. Postoje i spojeva sa antioksidans stambena nekretnine kao beta-karotena, kriptoksantina, lutein kao zeaxanthin. Razne druge supstance to dati lemon specifične stambena nekretnine su limunsku kiselinu, limonene, kao i pineni, druga dva sastojala u esencijalnih ulja od limuna kao peel.

Pravi lek, lemon daje raznim zdravstveno

U svojoj knjizi Tretman bolesti sa srž od biljaka, Jean Valnet, istaknuti obiteljski kao naturopath francuski, lemon kaže: Sok od limuna, može biti upotrebljeno da dezinficiramo vode mislio, (sok od limuna da je 1 litar vode). Protiv prehlade glave, sinusa probleme, kao i par odbija od soka pravo u nozdrve nekoliko puta na dan, Protiv debljine jetre, potopio u noći ključalu vodu 3 limun( nije poslovao sa) je smanjena kao konzumira alkohol na prazan stomak dan posle. Kao vermifuge, da zaustavim peel, srži i seme lemon, samo sezone za 2 sata u vodu sa dušo, da uposli pritiskom kao i piće prije spavanja.

Pravi lek, lemon daje raznim zdravstvenoLimun pored koji akciju volan balancer na metabolizam, je hlađenja, diuretik, vitaminizzante, losion, poremećaja. Pretpostavka posta, sok od limuna je čišćenje aktivnost sveukupno mikroorganizma i preporučuje se za listing mogao otići bilo bolje, tamo su brojne poena možeš da uradiš sa limunom, i za elegancija, kao whitening za zube kao pad tartar, da napustim krvarenje desni tkiva, međutim, isto kao tonik za lice, da se to sjajni i također meku kosu, ili kao čišćenje agent da očisti drugačije površina, stoga mnogo više. Sugestije je da držiš uvek u kući 2 ili 3 svežeg limuna i ne prefinjena, tako da možeš da ih koristiš na toliko različitih metoda. Limun je stvarno važna za naše zdravlje.

Prednosti lemon kao i njegove velike kuće

  1. Limun naučno ime-Limun Limon, je limun voće koje biljke pripada domacinstvu Rutaceae.
  2. Biljku od limuna mogu da zrela za 6 metara u visinu i cvetića za 2 puta godišnje, sa blum to može potrajati i do 2 mjeseca.
  3. Limun voće ima žute peel, što može biti glatko ili grubo, bogati u vitalni ulja da su privučeni za korištenje u hranu ili u perfumery.

Srži je podeljen u sektore, kao da mogu biti postojeće ili inače, seme. Postoje različite grupe lemon, ali sve sa istom dijetalna stambena nekretnine. Tamo je dodatno izbor sa zelenim kožu, zvao verdello. Limun je proširili širom svijeta, posebno u lokacijama sa toploj klimi, nakon toga nacija, posebno zemlje unutrasnjost creva suptropska.

Prednosti lemon kao i njegove velike kućeU Italiji limun su proširena u Sicilije, Calabrije i Campania, napravio sa poznate limun od Sorrenta kao i amalfi. Stambeni nekretnine kao prednosti lemon bude idealna za mnoštvo uzance: kulinarski, lečenje, i čišćenje kuća. Dozvoliti da vidimo šta su dijetalna prednosti ovo voce. Sok od limuna: kalorije i također hranljive vrednosti od lemon ima par kalorija, o 29 kcal po 100 grama, i također dio beznačajno debela. Oni se sastoji uglavnom od vode, koji ima skoro 90 grama 100 grama od limuna, i takođe imam nizak glikemijske indeks.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here