Zdravlje pomaže kada napuniš vegeterijanac?

U poslednje vreme, to je digao različitih osoba koja je zaglavio na dijetu planove vegetarijanac i vegan – trend pretrpio prvenstveno brineš o zdravlju, sa wellness životinje kao u okruženju. Prema Ibope istraživanje ove godine, 14% od brazilci (vezi 30 miliona ljudi) tvrde da su vegetarijanci. Istraživanje je takođe ukazuju na stopu od interesa stanovništva ni više proizvoda koji su vegan, onih bez ikakve sastojaka iz životinjskog porijekla. 55% ispitanika rekao da uzimajući u više stvari od ovog tipa. Jednom u svaka 2 brazilci ne uspe dovoljno, tvrdi je Istraživanje pokazuje prednosti mediterana dijetu režim također među onima koje je počela kasno.

I kako je doktor Yeo u njegovom mjesec: vegeterijanac?Vegeterijanci ne jedu bilo kakvu vrstu meso ili sadržaj je rezultat od životinja, kao mleko, jaja, žele ili dušo. Ipak, pored aktivizam u zaštitu od ljubimca prava, postoji li tip prednosti veganism da tvoj wellness? Za nova sezona program, Vjeruj mi, i ja sam doktor, doktor i voditelj Giles Yeo odlučili da prate veganska ishrana, režim za mjesec dana i ispitati utiče na tvoje zdravlje i wellness, i također način života.

Kao Yeo našao, jedna od najvažnijih teško aspekte vegeterijanci su stvari koje izgleda da nema početka životinja, ali u stvarnosti su rezultat od životinja. Jasno je da meso, jaja i mleko nisu prikladni za vegeterijanci, a šta je zbog vina? Proizvođača alcohols, iskoristiti leđa ribu ili ljubimca proteina kao komponentu proizvodnju procedura.

Veganism je zdravo?

Analiza Univerziteta u Firenci, Italija, provjerio rezultate od 10 istraživanja na veganism. Odgovor je da, da, veganska ishrana, plan je da mogu biti zdrava. Međutim, ima i puteve. Naučnici iz italijanskog univerziteta u odnosu na zdravlje i wellness pojedinaca vegetarijanac i također vegan sa ljudima onívoras (da jede šta god).

Veganism je zdravo?Umotali su tu moć biljnog od vegan i također vegetarijanac smanjiti pojavu stanice raka, kao srce pitanja. To je isto tako i obično za vegeterijanci da stvarno osjećaš odsutnost jod, nalazi se normalno u mliječnih proizvoda kao riba. Dakle, jesti dodatke koji su u izobilju na jod možda alternativu. Već vitamin B12 je jedan od najvećih problema među vegeterijanci, s obzirom da je jedini koji se nalazi u hrane za kućne ljubimce porijekla, kao meso, mleko i jaja. Da konzumiraju to, vegeterijanci treba utvrđeni stvari. Kada dođe do stanice raka, naučnici tvrde da je opasnost od pojavu bolest smanjuje za oko 15% sa veganska ishrana, i također 8% sa vegetarijanac. Međutim, oni su otkrili nikakve razlike u stopa smrtnosti. To znači da, prema ovo istraživanje, da ne budem vegetarijanac ili vegan garantuje mnogo bolje wellness, još uvijek ne povećava životni vijek. Ovo istraživanje, ipak, ne da imaš visoke standarde naučnih tehniku, u koje istraživanje ima kontrolu grupe i učesnike su nasumice alloted da je jedan ili dodatnih dijeta planu.

I kako je doktor Yeo u njegovom mjesec: vegeterijanac?

Nakon što kaže vegan dijeta planu za mjesec dana, Giles Yeo je zapravo šupi četiri funti. Zajedno sa tanji liniju, njihovom nivou holesterola doći za 12%. Ipak, on bi zadržati veganska ishrana, režim u budućnosti? Za mene, to je prijatno iznenađenje, kaže. Ne pripremite se da dođe da budem potpuno vegan, ali trenutno mislim da ne troši životinjskih proizvoda za par dana mesec dana.

Zdravlje pomaže kada napuniš vegeterijanac?Moram priznati da, u početku je to bila malo zahtjevan da budem vegetarijanac. Međutim, nakon što si otkrio neke recepte, svaku malu stvar išla pravo i završio sam da uživaš.

  1. Za mene, ključ nije pripremiti varijacije vegan recepte da bih ja obično radim, međutim po receptima stvoren da bude vegan, on tvrdi.
  2. Šta nedostaje na su jaja, a ona se nadali da će sigurno biti jače. U stvari, istraživači želeo da nauči razlike u vegeterijanci i također vegetarijanci u odnosu na pojedinaca koji jedu meso.
  3. Oni stres, pored toga, priliku da vegeterijanci više zdravstvene zaštite od ljudi u generala. Tako je, to je izvodljivo da razlike u zdravlje naznake ne samo da su povezani sa dijetom režim, ali isto tako i razne druge stvari od akcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here