Teški, reddened, otpušten kožu nakon što sunce izloženost kiseline ili kozmetike? Ublažavanje kao regeneraciju u 7 korake.

Također, ako ti je koža nije delikatno, tamo su scenarija koji počinje da redden, ubod, kuha, čak i mučno. Također odvija, ozbiljan dehidracije, potpuno suv, blesava. Obično, ovo je reakcija odvija nakon također dugo ili ozbiljne opekotine od sunca, gomilanje predugo čišćenje maske guli ili kožu tretman kiseline visokom koncentracijom.

Teški, reddened, otpušten kožu nakon što sunce izloženost kiseline ili kozmetike? Ublažavanje kao regeneraciju u 7 korake.Povremeno (kao i u ranim koristi losion sa retinol ili jaka maske) kratkoročne razdražljivost je aspekt terapiju kao što treba ovoj fazi da bude još jedan način da uživaju u pozitivnog ishoda tretman. Ipak, ovdje su testirali prilazi za kako da brzo smiri kožu i također dozvoliti da se oporavim. Svakako ćemo otkriti danas detaljne šta da radim (, a šta ne) kada je koža me boli i peče. Pročitao ovu poruku i također poslati svog dobrog prijatelja u nevolji. Jer koji nikad uzeo mjesto spaliti nos (ili ruci) u sunce ili stani također dugo veličanstveni masku? B5 je dodatno naravno postojeće u koži i također kosu kao nokti), pa to je dobro tolerisana. Hidrata, smiruje svrab, smanjuje upalu i crvenilo. Vredno ispitivanja svoje koncentracija u kozmetiku, zbog činjenice da je za borbu protiv čvrst upalu i također razdražljivost funkcije najbolje srednjoj fokus povrsine. Losion sa hyaluronic kiseline panthenolem stavljen na odmah, čekaj na to uzeti u 90% i koristiti još jednom. Inače, kožne preuzima čak dio surutku. Kad staviš toneri i nekoliko dio surutku najverovatnije stvarno osjećam da dehidriram, još nije, ali još prijatno. Vrlo korisno pomoći u ovom scenariju je masku u płachcie (podijeliti) ili dom-zavoj (gazu ili par velikih peškir mješavinu hyaluronic proizvod ili sluz puževa, i termalni ili aloe).

Idi dole i šta god da spasi svoju vlastitu kožu!

  1. Kada je koža peče Si od sunca, prestani sunce. Osjećaš čvrst prickling tokom postupka, sa sklanjanje crveni uobičajeno? Samo da očistiš to.
  2. Možeš da vidim kako koža reddens izuzetno i postaje toplo kad staviš na potpuno novi serum/krem?
  3. Nemojte tratiti vrijeme kao i brzo ti očistim suočiti sa hladnom vodom.

Ako upalu i gori je planiran, a ti si rekao da će se sigurno desiti (na primer, da je lepotica konsultant tokom tretmana sa kiseline vidi i regulira nivo razdražljivost, ili proizvođača masku/kremu podatke tranziciju, kompresije i takođe je moguće) pokušaj izdržati. Međutim, nikad u troškove, u zdravlje i wellness kože. Kada nelagodnost odmarališta da neugodnosti, i također postojanje važno drażniącej postane nepodnošljiv, prestani tretman (barem dobavljač je savetovao da izdržati, kao ti ne daju ideja nakon).

Idi dole i šta god da spasi svoju vlastitu kožu!Kad ti pereš proizvod koji Ti, ili si se vratio od plaže, kao što želiš prvo, da raščistimo crvenilo (odlično korak klora, pijesak, loš u vazduhu će ljuti mnogo više od kada je koža može izdržati), molim te korištenja hladne vode. Ako ne uspe, onda bar udobno. Temperatura utiče na porast u plamenu iskustvo bi mogao podići upalu i također degrease (nezaštićen) kožu. Na mokra kožu, vreme je da obučeš nešto što će sigurno povećati stupanj navodnjavanjem, ipak će sigurno također smiri kožu kao što je dobro tolerisana. Fazi sastoji se od 2 od mojih omiljenih aktivni sastojke: drži vlaga hyaluronic kiseline (što je normalno stvorio u koži, pa nema iritacije kožu ne shvatite to kao materijala strane) i da se odmaram, da se hidriraš i opuštajuće panthenol (nedostatak vitamina B5). Ovo, razumio sa hankey bebe, komponentu je među najviše potcenio dio savremene kozmetiku, kao i puno!

Ne prepoznajem tvoj dan u vrtiću

Izuzetno presudne akcije je da to razumijem kozmetiku, koji Te je pregledao svaki dan, sada je, vjerojatno, samo zaognią razdražljivost. S obzirom na činjenicu da je većina supstance su sjajne kože neće tolerisati. U cjelini, duže, mnogo više efikasnije i bogato je aktivni komponente sastav, veći je rizik od dodatnih upalu. Ne kao iritira kožu:

  1. miriše šminku, oboje sintetički kao i sve prirodno
  2. potrebno ulja
  3. vitamin C, retinol
  4. supstance wysuszające: cinka, odobrenoj, clay, sumpora, kamfora, i tako dalje
  5. neki konzervanasa, smjesa, vlakna koja
  6. čišćenje agente
  7. voce crpi

Ne prepoznajem tvoj dan u vrtiću

Major spasiti gol za kožu, brzo nakon očistila sa njom frustrirajuće element je maksimalan smiruje kao i vlažni kožu. Pa, da povrati joj ravnotežu. Dozvoliti da počnemo sa tonik– osnovne nieperfumowanego, po mogućnosti u magli (iritira kožu ne, posebno sa štapić). Kao na primer, sa aloe Vere, hyaluronic kiselinu, Orijentalna (Centella asiatica). Umjesto printer toneri, možeš koristiti aloe Vere, termalni vode (Uriage najbolji!) ili mineralna voda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here