Povrće, kao bolest: naći moć prevencije

Raste u zdravlje … u loncu. Jer među luke, sto je tvoj lijek za dnevnik wellness Uzimanjem povrce i voce se može smatrati kao efikasan način zaštite protiv početi od bolesti i pomoći u održavanju zdravstvenom stanju i dobrobiti? Da, to je ono što proizilazi iz studija, uvek više različitih, u oblasti hranu i svoje veze u stanju. Hipokrat ga je od Kos, mislio o tata medicine, kao kojima dugujemo poznati, koje čak ni danas svaki doktor, dao istoriji presudno principu: “daj hranu biti tvoj lijek kao svoje lijekove biti hranu”.

Povrće, kao bolest: naći moć prevencijeMi smo uživaju u ovo gledište malo svaki put, jer u društvu zdravlja evidentno na Zapadu, tamo su širi broj koji stvarno osjećaju potrebu da nađem autentičan zvijezda dobro. Mi ne idemo za sve više i također naš stepen razumijevanju postepeno dolazi biti više:

  • nakon invaziju nezdravu hranu i jeftin hranu, kontrolisan i smanjio na minimum, u vezi svoje dijetalna znači, mi smo sazna da pokušam da nađem kvalitete koja garantuje kontroliše početak,
  • prilazi, pun poštovanja prirode, transparentnost u procesa proizvodnje.
  • Nije samo hrana, međutim prehrane za tijelo i um, može da nam pomogne da nađemo optimalnu od vitalnost, moć kao izdržljivost.

Izbjeći alchajmerovu bolest, i također je degenerativna bolest

Pažnja prema ono što jedemo je mislio o odličan regulisanje važan deo terapije, jer je očigledno i iz pravca istraživački laboratorij na Alzheimer Centar St john's Boga Fatebenefratelli u Brescia, italija.

Izbjeći alchajmerovu bolest, i također je degenerativna bolestPovodom kampanju, Sačuvati vaš Um, alzheimerova bolest Organizacija je pokrenula spisak voća i povrća su veoma važno za kognitivne wellness. Šta su oni? Veliki pravilo je … prijedlog o senci! Još ekstremno prirodna boja, bolje zdravstveno osiguranje. Preko koštati-besplatno onda u borovnice i crveni voće, trešnjama, grožđem i također jagode, međutim također kupus, patlidžana i paprike, da pokupim iz se oslanjaju na period. Mladi mozak sa voće i povrće Prema neka istraživanja jesti voće i povrće ne samo da je pozitivan udara za srce kao arterije, unapređenje opticaju i wellness uma, ali isto tako jača dobra stanje uma, pravi pun endorfine, i još više konzumiramo… više mi smo navikli da biram ukus prirodna. U stvari, mnogo ti hvala na studije, to je pokazala da djeca sa ishrani, pozitivan, ili dijeta planu bogata povrće i takođe smanjili u šećera u test su verovatnije da izaberamo s uživanje ove hrane.

Šta je oksidacioni anksioznost?

Trik biljke to je predložio je antioksidans moć. Kao rezultat aktivnost besplatne radikala, ustvari, može izazvati domino efekat i štetne za ćelije. S druge strane, tragovima oksidacije odgovora pripada prirodni ciklus: žive organizme da je zato što je sve prirodno antioksidans aktivnost zadržati proces kontrolu oksidacioni enzima i vitamini. Ipak, ako količinu antioksidans smanjuje ispod granice diplomu, telo može biti ugrožena, naročito kada se sve ovo se dešava već duže vreme.

Šta je oksidacioni anksioznost?Danas si istraživanje veza između stres ossidantivo i pojavu neurodegenerative bolesti, srce problem, degenerativnih prilagođavanja u rastu. To je za ove faktora koji komplementarni lijekove ulazi pogled ponovno balansiranje na dijetu putem hrane u izobilju u anti-oxidants.

Kao na primer, od pregleda otkrio da među populaces u koju dijetu režim ima visok materijal povrce i voce sa visokim nivoima beta-karotena, smanjuje rizik od razvoja tumore. Kao potvrdio studiju, u stvari, vitamini igrati sigurnost funkcije vis-ŕ-vis DNK. Pa, ako vitamin E je snažan prirodni anti-oxidant, vitamin C bi ugrozile formiranje nitrosamines, zdravstvenih opasnosti vezane za želuca mržnje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here